Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten

5 (5)
10 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers het sap uit de gember met een lookpers. Meng het gembersap met alle oliën, het limoensap en de sojasaus.
  2. Schil de appel en snij hem, net als de gewassen selder, in fijne blokjes. Verhit de Solo en bak ze zo’n 2 minuten in een pan.
  3. Snij de Sint-Jakobsnoten in fijne plakjes en plaats ze zorgvuldig op een bord.
  4. Breng op smaak met peper en zout en schep de gebakken appel en selder erover.
  5. Besprenkel met de vinaigrette en decoreer met enkele blaadjes shiso en koriander.

Tip

Haal de Sint-Jakobsnoten kort voor het moment suprême uit de koelkast en snij ze pas net voor het opdienen in fijne plakjes.

Shiso heeft een zilte en krachtige smaak die je gerecht een extra dimensie geeft. Je vindt dit Japanse kruid tegenwoordig in de meeste grote supermarkten.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Solo op 02 augustus 2012 om 14u03

Dank je wel Mazarine voor de positieve reactie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?