Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stukje gember
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 el eetlepnotenolie
- 1 el eetlepsesamolie
- sap van 2 limoenen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 Granny Smith appel
- 2 stronken groene selder
-
- 12 Sint-Jakobsnoten
- enkele blaadjes paarse shiso
- enkele blaadjes koriander
Bereidingswijze
- Pers het sap uit de gember met een lookpers. Meng het gembersap met alle oliën, het limoensap en de sojasaus.
- Schil de appel en snij hem, net als de gewassen selder, in fijne blokjes. Verhit de Solo en bak ze zo’n 2 minuten in een pan.
- Snij de Sint-Jakobsnoten in fijne plakjes en plaats ze zorgvuldig op een bord.
- Breng op smaak met peper en zout en schep de gebakken appel en selder erover.
- Besprenkel met de vinaigrette en decoreer met enkele blaadjes shiso en koriander.
Tip
Haal de Sint-Jakobsnoten kort voor het moment suprême uit de koelkast en snij ze pas net voor het opdienen in fijne plakjes.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door Solo op 02 augustus 2012 om 16u03
Dank je wel Mazarine voor de positieve reactie.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?