Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten
Geef score
Kooktijd10 min
Porties

- 1 stukje gember
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel sesamolie
- sap van 2 limoenen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 Granny Smith appel
- 2 stronken groene selder
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 12 Sint-Jakobsnoten
- enkele blaadjes paarse shiso
- enkele blaadjes koriander
- Pers het sap uit de gember met een lookpers. Meng het gembersap met alle oliën, het limoensap en de sojasaus.
- Schil de appel en snij hem, net als de gewassen selder, in fijne blokjes. Verhit de Solo en bak ze zo’n 2 minuten in een pan.
- Snij de Sint-Jakobsnoten in fijne plakjes en plaats ze zorgvuldig op een bord.
- Breng op smaak met peper en zout en schep de gebakken appel en selder erover.
- Besprenkel met de vinaigrette en decoreer met enkele blaadjes shiso en koriander.
