Recept 45**** (20 stemmen)

Cakepops

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
95 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de malse Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg ook het bakpoeder toe en een snuifje zout. Meng alles een laatste keer.
  9. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  10. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  11. Stort het beslag in het bakblik en strijk het oppervlak glad.
  12. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  13. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  14. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm.
  15. Snij de donkerste korstjes van de afgekoelde cake. Snij het gebak in twee gelijke stukken en wrijf ze tegen elkaar aan boven het mengsel van Solo en bloemsuiker. Verkruimel de cake.
  16. Spoel je handen schoon en kneed alles tot een stevig egaal mengsel.
  17. Rol het mengsel tot balletjes van 3 tot 4 cm diameter. Plaats de schaal met cakepopballetjes in de koelkast en laat ze een uurtje opstijven.
  18. Smelt de witte en de donkere (of melk-)chocolade ‘au bain-marie’. Breng hiervoor twee potten met water aan de kook. Breek de chocolade in stukken in aparte schaaltjes en dompel deze in het hete water. Laat de chocolade rustig smelten. Roer af en toe even.
  19. Dompel één zijde van elke dikke satéstok in gesmolten chocolade en prik er vervolgens een cakeballetje op. De chocolade zal opstijven en het balletje fixeren op het stokje.
  20. Lepel gesmolten chocolade over elke cakepop. Laat de overtollige chocolade weglekken.
  21. Versier elke cakepop naar keuze met het beschikbare decoratiemateriaal. Laat je fantasie maar gaan. Versier de pop wanneer het chocoladelaagje nog niet is opgesteven. Zo kleeft de decoratie moeiteloos aan de balletjes.
  22. Vul een bokaal met suiker en presenteer daarin een heel boeket van feestelijke cakepops. Smakelijk!

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Marie36 op 24 oktober 2014 om 17u50

Ik heb ze ook gemaakt. Bij mij viel de cake uit elkaar toen ik ze in de chocolade was aan het doppen. Je kan natuurlijk ook de cake in de vormpjes bakken en dan in chocolade doppen, maar bij mij was het probleem dat ik zo geen vormpjes had. Het is wel een lekker recept!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?