use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cake met witte chocolade en gember
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cake met witte chocolade en gember

Cake met witte chocolade en gember

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 6 bolletjes Carte d'Or Stracciatellaroomijs (200 g/400 ml)
  • 300 g fijn gehakte witte chocolade
  • 12 gemberkoekjes
  • hagelslag voor de afwerking (optioneel)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de witte chocolade in een grote kom in een bain marie. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade in een hogere, kleinere kom en laat 5 minuten afkoelen, of totdat de kom niet te warm meer is om aan te raken.
  2. Dip 1 kant van elk gemberkoekje in de afgekoelde witte chocolade en laat het teveel aan chocolade eraf druppen. Leg het koekje op de bakplaat en werk eventueel af met hagelslag. Laat ten minste 15 minuten rusten, of totdat de chocolade volledig hard is.
  3. Schep een bolletje Carte d'Or Stracciatellaroomijs uit en leg het op het koekje. Gebruik een tweede koekje als hoedje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier in de diepvriezer en laat gedurende 15 minuten koud worden.
  4. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.