Broccoliquiche

Mmm… van een broccoliquiche als deze wil je minstens twee keer opscheppen. Voorzie dus zeker genoeg voor al die hongerigen in huis.

7 (7)
50 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor, spoel ze af met koud water om het garingsproces te stoppen en laat ze heel goed uitlekken. Bak de spekreepjes knapperig in vloeibare margarine. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen.
  2. Leg vier plakken deeg in een vierkant op het werkvlak, leg de andere vier plakken erop en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen bij. Prik de bodem met een vork in. Verdeel de broccoli, lente-ui en spekreepjes op de bodem en strooi de helft van de kaas erover.
  3. Klop de eieren los met de Solo Crèmefine Licht en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en bak hem in het midden van de oven in een half uur gaar.

Tip

Laat de broccoli en spekreepjes voor je broccoliquiche eerst goed afkoelen voor je ze op het deeg legt. Anders wordt de bodem te vochtig.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door michael_dam1990 op 13 januari 2015 om 08u21

Dit recept is niet al te moeilijk. De quiche was heel lekker, zowel warm als de dag erna koud gegeten. Ik heb wel iets minder kaas in het recept gedaan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?