Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekreepjes zachtjes uit in een hapjespan. Was en snijd de prei in ringen. Neem de spekblokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stoof de prei met een kneepje vloeibare margarine op laag vuur gedurende een minuut of 10.
Vet ondertussen een springvorm (24 cm) in met een beetje vloeibare margarine en bekleed bodem en wand met de bladerdeeg. Leg hierbij de gladde kant van het deeg naar beneden. Verdeel de spekblokjes over de bodem en schep de prei erop.
Klop de light room met de melk en de eieren los en meng de kaas erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper en schenk het over de prei.
Bak de taart ongeveer 35 minuten in de hete oven. Laat 5 à 10 minuten op een rooster uitdampen, snijd de taart in punten en serveer direct.