use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Preitaart met spekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Preitaart met spekjes

Preitaart met spekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 g spekreepjes
  • 800 g prei
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 2 dl light room
  • 1 scheutje melk
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas
  • zout, peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekreepjes zachtjes uit in een hapjespan. Was en snijd de prei in ringen. Neem de spekblokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Stoof de prei met een kneepje vloeibare margarine op laag vuur gedurende een minuut of 10.
  3. Vet ondertussen een springvorm (24 cm) in met een beetje vloeibare margarine en bekleed bodem en wand met de bladerdeeg. Leg hierbij de gladde kant van het deeg naar beneden. Verdeel de spekblokjes over de bodem en schep de prei erop.
  4. Klop de light room met de melk en de eieren los en meng de kaas erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper en schenk het over de prei.
  5. Bak de taart ongeveer 35 minuten in de hete oven. Laat 5 à 10 minuten op een rooster uitdampen, snijd de taart in punten en serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.