Recept 45**** (3 stemmen)

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
  2. Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
  3. Snij de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.
  4. Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
  5. Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
  6. *Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.
Tip

Je kan ook kant-en-klare vijgenmarmelade gebruiken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Treibeltje op 03 december 2014 om 10u58

Dat is mijn eerste nieuw nagerechtje voor de feestdagen ,dat ik eens ga uitproberen sé.

Gepost door SarahGaillaert op 21 maart 2016 om 15u52

Ik zou dit eerder serveren als een hapje :D

Hoeveel sterren geef jij dit recept?