use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g brie
  • 20 noten naar keuze
  • 1 plantje dragon
  • 20 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 20 g paneermeel *
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 6 vijgen
  • 100 g kristalsuiker
  • 4 el Luikse siroop

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
  2. Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
  3. Snij de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.
  4. Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
  5. Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
  6. *Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.