use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Braambessensoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Braambessensoep

Braambessensoep

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg braambessen
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 l water
  • 1 dl slagroom
  • 4 dunne schijfjes citroen met schil (onbehandeld)
  • 2 kruidnagels
  • 1 stuk kaneel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hou enkele braambessen apart voor de garnering.
  2. Meng de overige braambessen met de ingrediënten en een liter water.
  3. Breng dit langzaam aan de kook.
  4. Draai het vuur zeer laag en laat de braambessen zachtjes smelten in de vloeistof.
  5. Verwijder kaneel, kruidnagel en citroen en wrijf de bereiding door een zeef.
  6. Je kan de soep nog binden met een eetlepel maïszetmeel of pijlwortelkruid (arrowroot).
  7. Laat geheel koud worden.
  8. Schep de soep in borden, lepel op elk bord een flinke lepel opgeklopte slagroom en werk af met enkele mooie bramen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.