Bouillon van kreeft met witte limabonen, cantharellen en sluimererwten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Voorbereiding van de kreeften: zet de kreeften voor het koken ongeveer 20 minuten in de diepvries. Daardoor worden ze onderkoeld en zullen ze zich in een verdoofde toestand bevinden.
 2. Zet een grote pot gezouten en fl ink gepeperd water (gebruik grof zeezout hiervoor) op het vuur en breng aan de kook. Snijd of knip de bandjes van de kreeftenpoten en dompel ze met de kop eerst in het kokende water. Zet na 1 minuut het vuur af en laat de kreeften afkoelen in de bouillon.
 3. Zet de gevogeltebouillon op met de limabonen, de bleekselder, wortel, het kruidentuiltje, de knoflook, de grof gehakte tomaten en het pimentje.
 4. Houd de bouillon tegen het kookpunt aan en laat de bonen gaarkoken in ongeveer 1 uur.
 5. Haal de bonen uit de bouillon, zeef de bouillon en leg de bonen er weer in, breng de bouillon op smaak met peper en zout.
 6. Maak de cantharellen grondig schoon, spoel ze eventueel zeer kort in ijskoud water en droog ze voorzichtig in een keukendoek. Zorg dat ze ongeveer allemaal van gelijke grootte zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
 7. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg sluimererwten toe. Laat nog 4 minuten doorkoken en voeg tot slot de cantharellen erbij, neem van
 8. het vuur.
 9. Warm eerst de borden op in de oven, houd ze warm onder een vaatdoek.
 10. Haal het kreeftenvlees uit de karkassen en schik het kreeftenvlees per portie in een ingevette ovenschaal (gebruik olijfolie hiervoor). Warm 3 minuten op in de oven.
 11. Verdeel het kreeftenvlees over de borden en verdeel vervolgens de cantharellen, bonen en sluimererwten over de borden en overgiet alles met de
 12. hete bouillon. Dien meteen op!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?