Recept 55***** (4 stemmen)

Bouillabaisse met rouille

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Maaltijdsoep

tijd
60 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak eerste de rouille:
  2. Maak de pepers en de paprika schoon. Pureer dan de knoflook met de peper, de paprika, het brood en zout naar smaak. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe, tot je een gebonden, dikke saus hebt.
  3. Maak de bouillabaisse:
  4. Snijd de uien, knoflook, venkel, aardappels en wortel fijn. Verhit de vloeibare margarine en fruit de groenten aan. Voeg dan de tomatenpuree, saffraan, sinaasappelschil, laurier, tijm en de tomaten toe.
  5. Schenk de visfond erbij en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de vis toe en kook de soep ca. 15 minuten.
  6. Breng de bouillabaisse op smaak met zout, peper en een scheutje pastis. Schep de soep in kommen en serveer de rouille er apart bij.
Tip

Fransen drinken bij de bouillabaisse een glaasje pastis.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?