Bouillabaisse met rouille
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 2 uien
- 1 grote venkel, of 2 kleine
- 2 bloemige aardappels
- 100 g wortels
- 4 el Bertolli Vloeibaar
- 1 el tomatenpuree
- 1 envelopje saffraan
- 1 stuk sinaasappelschil
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes tijm
- 4 tomaten
- 1.75 l visfond
- 1 kg verse gemengde vissoorten in stukken(bijv. rode poon,wijting, zalm, zeebaars)
- zout en peper
- pastis
- Voor de rouille:
- 2 rode pepers
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 witte boterhammen zonder korst
- 1.5 dl olijfolie
- Maak eerste de rouille:
- Maak de pepers en de paprika schoon. Pureer dan de knoflook met de peper, de paprika, het brood en zout naar smaak. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe, tot je een gebonden, dikke saus hebt.
- Maak de bouillabaisse:
- Snijd de uien, knoflook, venkel, aardappels en wortel fijn. Verhit de vloeibare margarine en fruit de groenten aan. Voeg dan de tomatenpuree, saffraan, sinaasappelschil, laurier, tijm en de tomaten toe.
- Schenk de visfond erbij en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de vis toe en kook de soep ca. 15 minuten.
- Breng de bouillabaisse op smaak met zout, peper en een scheutje pastis. Schep de soep in kommen en serveer de rouille er apart bij.
