use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bouillabaisse met rouille

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Porties
     
    4
recipe image Bouillabaisse met rouille
  • 2 uien
  • 1 grote venkel, of 2 kleine
  • 2 bloemige aardappels
  • 100 g wortels
  • 4 el Bertolli Vloeibaar
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 stuk sinaasappelschil
  • 2 laurierbladeren
  • 2 takjes tijm
  • 4 tomaten
  • 1.75 l visfond
  • 1 kg verse gemengde vissoorten in stukken(bijv. rode poon,wijting, zalm, zeebaars)
  • zout en peper
  • pastis
  • Voor de rouille:
  • 2 rode pepers
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • 1.5 dl olijfolie
  1. Maak eerste de rouille:
  2. Maak de pepers en de paprika schoon. Pureer dan de knoflook met de peper, de paprika, het brood en zout naar smaak. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe, tot je een gebonden, dikke saus hebt.
  3. Maak de bouillabaisse:
  4. Snijd de uien, knoflook, venkel, aardappels en wortel fijn. Verhit de vloeibare margarine en fruit de groenten aan. Voeg dan de tomatenpuree, saffraan, sinaasappelschil, laurier, tijm en de tomaten toe.
  5. Schenk de visfond erbij en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de vis toe en kook de soep ca. 15 minuten.
  6. Breng de bouillabaisse op smaak met zout, peper en een scheutje pastis. Schep de soep in kommen en serveer de rouille er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.