Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid eerst de banketbakkersroom. Snijd een vanillestok doormidden en schraap er met een mes de zaadjes uit. Doe ze samen met de melk in een kookpot en breng rustig aan de kook.
  3. Klop intussen de eidooiers met de suiker en de Maizena in een hittebestendige kom krachtig tot een lichtgele massa (dit noemen we de ‘ruban’).
  4. Giet de kokende melk op de ruban, terwijl je krachtig blijft roeren. Giet de inhoud van de kom weer in de kookpot en breng op een zacht vuurtje opnieuw aan de kook, tot de banketbakkersroom mooi gebonden is. Neem de pot van het vuur en giet de inhoud in een kom. Leg een vel huishoudfolie op het oppervlak van de banketbakkersroom om te voorkomen dat er zich een vel vormt.
  5. Maak het zanddeeg. Zeef hiervoor de bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in. Verdeel de Solo in kleine blokjes en doe hem in het kuiltje, samen met de suiker en de losgeklopte eidooier. Meng alles met de vingertoppen, voeg 2 eetlepels melk toe en kneed het deeg kort tot een homogeen geheel.
  6. Laat het deeg 4 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  7. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk een ronde bakvorm met wat Solo vloeibaar en leg het zanddeeg erin. Druk goed aan in de rand.
  8. Schuif de bakvorm in de oven en bak het deeg in ongeveer 15 minuten goudgeel.
  9. Haal de taartbodem uit de oven, ontvorm hem voorzichtig en laat hem afkoelen op een rooster.
  10. Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Schik hier bovenop de bosbessen tot de taart helemaal bedekt is. Werk de blauwebessentaart af met poedersuiker.

Tip

Vind je geen bosbessen? Je kan als topping ook perfect gemengde rode vruchten (vers of diepvries) gebruiken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 19 juni 2013 om 16u19

Klopt, diepvriesvruchten verliezen tijdens het bereiden makkelijker vocht. Een truukje is om ze lang genoeg van tevoren te laten ontdooien in een vergiet, zodat het overtollige vocht voldoende kan uitlekken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?