Banaan-amandelmuffins

1 (1)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Pel de banaan en prak fijn met een vork.
  3. Meng de Solo in een grote kom met de suiker, klop 2-3 minuten met een pollepel of mixer. Zeef het meel, het bakpoeder en een snufje zout erboven. Voeg de kaneel, de geprakte banaan, de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 2-3 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  4. Roer de amandelen erdoor.
  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

Tip

Je kunt de muffins versieren met (bananen)schuimpjes die je er met wat glazuur (een paar lepels poedersuiker met een heel klein beetje water gemengd tot een dik papje) op kunt plakken.

Als je de geprakte banaan eerst mengt met een paar druppels (vers) citroensap verkleurt de banaan niet zo snel. En het is lekker voor de smaak!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?