Bakpapieren pakketjes met zalmfilet en aardappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Wrijf de aardappelen goed schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf of in de keukenrobot) in flinterdunne plakjes.
  3. Kook de plakjes aardappel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  4. Spreid 4 stukken bakpapier uit en leg de plakjes aardappel in het midden.
  5. Sprenkel de helft van de Solo erover.
  6. Strooi er wat zout en peper over en verdeel de knoflook, de ui en de peterselie over de aardappel.
  7. Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en Solo en leg ze op de aardappel. Verdeel de plakjes citroen erover.
  8. Vouw het bakpapier omhoog en vouw het papier boven de zalm tot een pakketje dicht.
  9. Schuif de pakketjes op de bakplaat in de oven en bak de zalm in 15 minuten gaar.
  10. Leg de pakketjes op vier borden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 20 december 2011 om 11u14

Reken ongeveer 600g zalm voor 4 personen. Succes, Gerda!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?