Asperges op Vlaamse wijze

Maak vanavond deze asperges op Vlaamse wijze en serveer een authentiek Belgische gerecht met asperges in de hoofdrol.

0 (0)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden en snijd of breek het onderste stugge stukje eraf. Kook ze, afhankelijk van de dikte in, naar wens net gaar of gaar.
  2. Kook de eieren in 8-9 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en prak ze met een vork in een kom fijn. Dit heet eiermimosa. Was intussen de peterselie, schud het bosje droog, pluk je blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.
  3. Smelt de boter op een laag vuur en schep de witte vlokken ervan af (klaren). Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Leg ze op een schaal.
  4. Schep de ei met de peterselie door de gesmolten boter. Voeg versgeraspte nootmuskaat en versgemalen peper en zout naar smaak toe.
  5. Verdeel het eimengsel in een brede strook op het onderste gedeelte van de asperges.
  6. Tip: asperges smaken ook heerlijk met Hollandaisesaus. Kook de asperges zoals boven beschreven. Bereid de Knorr Hollandaisesaus volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer de asperges met de Hollandaisesaus en gepocheerde zalm.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?