voorgerecht
Cannelloni van tonijn gevuld met roerei, bloemkool en chutney van jonagold
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g bloemkool
- 50 g broccoli
- 10 g bieslook
- 8 eieren
- 2 eetlepels zure room
- 0.5 citroen
- 8 dunne schijfjes rauwe verse rode tonijn
- 2 stuks jonagold
- 50 g Solo
- 60 g suiker
- 1 stuk gekonfijte gember
- blaadjes verse koriander
- 60 g mayonaise
- 5 cl light room
- 5 cl melk
- 4 cl sherry
- peper en zout
- Klop de eieren los in een pannetje.
- Laat ze al roerend zachtjes op het vuur garen tot je een mooi niet te vast roerei krijgt. Laat afkoelen.
- Snij de bloemkool en de broccoli in ultrafijne stukjes.
- Hak de bieslook fijn.
- Meng de bloemkool, bieslook, broccoli en de zure room met het roerei en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Leg de schijfjes tonijn één voor één op plasticfolie en vul ze met het roerei.
- Rol er kleine worstjes van die je stevig aandraait met de plasticfolie.
- Leg ze in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
- Voor de chutney: Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes
- Bak de blokjes appel zonder te kleuren in de Solo.
- Voeg de suiker en de gehakte gember toe en laat ze 10 minuten zachtjes stoven.
- Laat afkoelen en meng er op het laatste de gehakte koriander onder.
- Voor de vinaigrette: Meng de mayonaise de melk de light room en de sherry goed tot een lopend sausje en smaak af met peper en zout.
- Verwijder de folie van de worstjes.
- Schik twee worstjes per bord.
- Lepel er een beetje chutney naast en wat vinaigrette.
