x
Altijd weten wat je gaat eten?
Aardbeientaart met slagroom
125 g suiker
zout
75 g bloem
50 g Maïzena
0.5 theelepel bakpoeder
50 g aardbeienjam
1 dl slagroom
1 pakje vanillepuddingpoeder
0.5 l melk
3 pakjes vanillesuiker
4 eieren
750 g aardbeien
25 g fijngehakte pistachenoten
Bereidingswijze
Bereid de pudding met melk en laat afkoelen. Laat de oven voorverwarmen op 170°. Klop de eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim. Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat. Klop de eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel. Meng bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen. Giet het deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven bakken en laat in de vorm afkoelen. Snij de taart in twee lagen. Meng de jam en de Solo Crèmefine Licht door elkaar en strijk over de onderste helft. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snijd 2/3 van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes. Klop de room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding. Meng de stukjes aardbei door 1/3 van de crème. Strijk deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft. Strijk de rest van de crème over de taart en de rand uit. Bestrooi de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de aardbeischijfjes. Koel bewaren.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (19)
Gepost door mia verhulpen op 30 mei 2016 om 16u50
dit heb ik gemaakt en heb veel goede reavties gekregen
Gepost door Solo op 31 mei 2016 om 18u51
Dat is heel fijn om te horen Mia!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?