afternoon tea
Aardbeientaart met slagroom
Een échte aardbeientaart met slagroom, die maak je maar op één manier. Dit simpele recept helpt je stap voor stap op weg.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 125 g suiker
- zout
- 75 g bloem
- 50 g Maïzena
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 50 g aardbeienjam
- 1 dl light room
- 1 dl slagroom
- 1 pakje vanillepuddingpoeder
- 0.5 l melk
- 3 pakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 750 g aardbeien
- 25 g fijngehakte pistachenoten
- Bereid de pudding met melk en laat afkoelen.
- Laat de oven voorverwarmen op 170°.
- Klop de eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim.
- Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat.
- Klop de eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel.
- Meng bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen.
- Giet het deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven bakken en laat in de vorm afkoelen.
- Snij de taart in twee lagen. Meng de jam en de light room door elkaar en strijk over de onderste helft.
- Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
- Snijd 2/3 van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes.
- Klop de room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding.
- Meng de stukjes aardbei door 1/3 van de crème.
- Strijk deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft.
- Strijk de rest van de crème over de taart en de rand uit.
- Bestrooi de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de aardbeischijfjes. Koel bewaren.
