use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Luchtige appeltaart met abrikozen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Luchtige appeltaart met abrikozen

Luchtige appeltaart met abrikozen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 25 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote appels
  • 1 citroen
  • 80 g rietsuiker
  • 5 eieren
  • 175 g gedroogde abrikozen
  • 125 ml Solo Vloeibaar, plus extra om in te vetten
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 C. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van de citroen. Snijd de abrikozen in reepjes. Breek de eieren in een kom en klop ze dik en luchtig met de suiker. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Meng het eiermengsel met de appel, het citroenrasp, de abrikozen en de vloeibare margarine. Spatel er het bakmeel, het bakpoeder en het snufje zout door.
  3. Schep het beslag in de vorm. Laat de appeltaart in ca 60 minuten in de oven gaar worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.