afternoon tea
Zoete warme brietaart met rode vruchtencompote
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 0.5 dl melk
- 50 g Solo Vloeibaar
- 300 g brie
- 2 dl light room
- bloemsuiker
- 250 g rode vruchtenmelange
- kaneelpoeder
- 1 citroen
- 3 eieren
- Kneed de bloem, 50 g suiker, de melk en de Solo tot een glad deeg en doe het in een taartvorm.
- Klop de eieren los met 80 g de suiker en de light room en breng op smaak met kaneelpoeder.
- Giet in de bakvorm. Verwijder de korsten van de kaas en verdeel hem in stukjes.
- Doe ze in de taartvorm.
- Schuif de taart 25 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
- Stoof de vruchten met de rest van de suiker en de geraspte gele schil van de citroen tot een fruitige compote.
- Bestuif de taart met de bloemsuiker en dien op met de compote.
