Aardbeienplaattaart
Ohja hoor, deze aardbeienplaattaart is echt een schot in de roos. Lekker zomers gebak waar vrienden en familie vast helemaal gek op zijn.
60 min
Ingrediënten voor 8 personen
- Taartbodem:
- 150 g bloem
- 16 g bakpoeder (1 zakje)
- 150 g suiker
- 8 g vanillesuiker (1 zakje)
- 3 eieren
-
150 g Solo (kamertemperatuur)
- Vulling:
- 0.5 l halfvolle melk
- 40 g custardpoeder
- 50 g suiker
- 1 ei
- 500 g aardbeien
- 125 ml slagroom
- poedersuiker
- Extra:
- rechthoekig bakblik met opstaande rand ca. 25x20x3 cm, (ingevet, met bloem bestoven en bodem bedekt met bakpapier)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème: Breng de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 el warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
Verdeel de custardcrème gelijkmatig over de taartbodem.
Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.
Tip
Je kunt in plaats van een rechthoekig bakblik een grote ronde springvorm (26 cm Ø) gebruiken.
Andere Solo-leden over dit recept (9)
Gepost door Solo_4 op 07 juni 2014 om 17u25
Als je écht niet kan wachten Alexmin, kan je dat wel doen. Je smeert dan gewoon een puddinglaag over de gebakken plaatkorst, wat niet dezelfde smaak en smeuïgheid zal geven als custardpoeder... Het lekkerste zal de custardpudding zijn, maar uittesten staat vrij! Smakelijk!
Gepost door Alexmin op 07 juni 2014 om 18u56
Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat :-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?