use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardbeienplaattaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardbeienplaattaart

Aardbeienplaattaart

Ohja hoor, deze aardbeienplaattaart is echt een schot in de roos. Lekker zomers gebak waar vrienden en familie vast helemaal gek op zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • Taartbodem:
  • 150 g bloem
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 150 g suiker
  • 8 g vanillesuiker (1 zakje)
  • 3 eieren
  • 150 g Solo (kamertemperatuur)
  • Vulling:
  • 0.5 l halfvolle melk
  • 40 g custardpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 500 g aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • poedersuiker
  • Extra:
  • rechthoekig bakblik met opstaande rand ca. 25x20x3 cm, (ingevet, met bloem bestoven en bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
  4. Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème: Breng de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 el warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).
  5. Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
  6. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
  7. Verdeel de custardcrème gelijkmatig over de taartbodem.
  8. Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.
Je kunt in plaats van een rechthoekig bakblik een grote ronde springvorm (26 cm Ø) gebruiken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.