feestelijk
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- Vulling:
- 500 g rabarber
- 40 g suiker
- 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
- Kruimeldeeg:
- 90 g bloem
- 50 g suiker
- 50 g Solo Vloeibaar
- Extra:
- 4 kleine ovenvaste schaaltjes (ca. 200 ml)
- Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
- Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker.
- Kook ze 8 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe en laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
- Meng met een vork in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
- Schep het rabarbermengsel in de ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg erover. Bak de rabarber’crumble’ in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
