Aardappeltortilla met chorizo en groene asperges

Wow! Deze tortilla met chorizo en groene asperges ziet eruit om op te eten. En laat dat nu net de bedoeling zijn. Hier blijft niets van over!

3 (3)
35 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de ui en snijd hem in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Snijd een paar millimeter van de onderkant van de asperges af (dat is het harde gedeelte). Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 1 minuut. Koel ze meteen kort af in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Ontvel de chorizo en snijd hem in kleine stukjes. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof de uiringen aan. Voeg de aardappelblokjes toe, zet het vuur lager en zet het deksel op de pan. Snijd de dragon fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
  3. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en voeg de chorizo en de geblancheerde asperges toe. Zet het deksel terug op de pan en het vuur heel laag. Laat zo 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog lichtjes vochtig.
  4. Neem een groot bord (even groot als je pan) en leg het op de pan. Draai de pan met de tortilla om om het bord en serveer warm of koud.

Tip

Smaakt heerlijk als tapa of als lunchgerecht met een zuiders tomatenslaatje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door roosje 123 op 15 maart 2016 om 19u50

dat is er eentje om van te smullen mmmm

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?