Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Aardappelsoep met zurkel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
Belgisch
Vegetarisch
recipe image Aardappelsoep met zurkel
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 l water
  • 1 blokje Knorr groentebouillon
  • 4 eetlepels Bertolli Extra vergine
  • peper en zout
  • 3 eetlepels light room
  • 12 blaadjes zurkel
  • 2 eierdooiers
  • 1 fijngehakte prei
  • 4 grote aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels bieslook (bieslook)
  1. Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
  2. Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
  3. Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
  5. Dek af en breng aan de kook.
  6. Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
  7. Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
  8. Zet opzij.
  9. Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn.
  10. Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje.
  11. Klop de eierdooiers en de Solo Delifine in een kom.
  12. Haal de pot van het vuur en voeg de light room met de eierdooiers toe en roer flink.
  13. Het eigeel mag niet koken.
  14. Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.
Hou je niet echt van de zurige smaak van zurkel, voeg dan een snufje suiker toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.