voorgerecht
Champignon-crèmesoep
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g champignons
- 60 ml Solo Vloeibaar
- 1 ui
- 1 eetlepel citroensap
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels bloem
- 2 groentebouillonblokjes
- 125 ml kookroom
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- peper
- zout
Voorbereiding
- Los de bouillonlbokjes op in 500ml warm water op.
Bereiding
- Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Snipper de ui, verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
- Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
- Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
- Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
- Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de kookroom en de champignons met vocht door de soep.
- Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.
