Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Champignon-crèmesoep

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding5 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
Belgisch
Vegetarisch
recipe image Champignon-crèmesoep
  • 250 g champignons
  • 60 ml Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout
Voorbereiding
  1. Los de bouillonlbokjes op in 500ml warm water op.
Bereiding
  1. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  2. Snipper de ui, verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
  3. Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
  4. Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  5. Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
  6. Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de kookroom en de champignons met vocht door de soep.
  7. Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.