Recept 45**** (8 stemmen)

Aardappelenvelouté met rucolabereiding

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Supersoep

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de teentjes look. Was, zwier en droog de rucola.Doe de look, de rucola en de pijnappelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn terwijl je er geleidelijk olijfolie aan toevoegt.Doe er zout en peper bij. Zet op een koele plaats opzij, afgedekt met folie.
  2. Schil en hak de uien.
  3. Schil en rasp de aardappelen.
  4. Laat de Solo smelten in een kookpot.
  5. Doe er al roerend de ui in.
  6. Laat fruiten zonder te kleuren en voeg er dan de aardappelen bij.
  7. Laat 5 minuten koken terwijl je roert.
  8. Giet 1,5 liter water in de kookpot, zet het deksel erop en laat 15 minuten koken.
  9. Aan het einde van de kooktijd mix je alles tot een gebonden soep.
  10. Breng op smaak met zout en voeg de room toe.
  11. Zet het op een zacht vuurtje en laat de soep opwarmen tot juist vóór het kookpunt.
  12. Neem ze van het vuur en verdeel de soep over de borden , voeg er de rucolabereiding aan toe en draai er nog eens met een lepel door.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door jessyvanopstal op 07 januari 2015 om 09u26

ik maak geraak in 1 keer veel soep die ik dan in porties invries. Als ik de rucolabereiding maak, hoe lang blijft deze goed in de koelkast? En kan deze ook in de diepvries?

Gepost door Solo op 09 januari 2015 om 14u41

Rucola kan je 3-4 dagen bewaren in de koelkast,

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie