voorgerecht
Verfrissende komkommersoep
Deze koude komkommersoep is een voorbeeld van eenvoud.
Bovendien smaakt deze soep lekker verfrissend op een warme zomerdag.
Deze koude komkommersoep is een voorbeeld van eenvoud.
Bovendien smaakt deze soep lekker verfrissend op een warme zomerdag.
Geef score
Porties

- 2 kleine komkommers
- 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Groenten vetarm
- 1 el citroensap
- 10 muntblaadjes
- 10 blaadjes platte peterselie
- enkele eetlepels extra vergine olijfolie
- peper en zout
- Kook eerst een halve liter water met het bouillonblokje en laat
- dan afkoelen.
- Snij de komkommers in de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten.
- De stukken komkommer voeg je bij de afgekoelde groentebouillon samen met het citroensap en de kruiden.
- Even mixen, wat zout en peper toevoegen, zeven en... aan tafel !
- Dien deze gazpacho op in een glas met enkele extra druppeltjes olijfolie.
