Kruiden voegen iets extra's toe aan je gerechten.

Als je met gedroogde kruiden werkt, strooi ze dan eerst op je eigen hand. Op die manier heb je een beter zicht op de hoeveelheid die je gebruikt en bovendien vermijd je dat er stoom uit de pan in het potje terechtkomt. Die kan er immers voor zorgen dat de kruiden samenklonteren.

Welke kruiden je het best gebruikt in welke gerechten verneem je in onderstaande tabel.

Basilicum
pesto, tomaten, witte bonen, pasta
 
Bieslook
dressings, dipsauzen, tomaten, eieren, vis
 
Bladselder
bouillons, soepen, vis, erwtensoep, marinades
 
Bonenkruid
gedroogde peulvruchten
 
Citroenmelisse
vis, vruchtensalades
 
Dille
dressings, komkommers, eieren, vis
 
Dragon
dressings, gevogelte, marinades
 
Kervel
dressings, komkommers, courgettes, tomaten, vis, eieren
 
Koriander
Mexicaanse, Thaise en Noord-Afrikaanse gerechten
 
Laurier
bouillons, stoofschotels, marinades
 
Marjolein
tomaten, rundsvlees, varkensvlees, gehakt
 
Munt
lamsvlees, vruchtensalades, als garnituur
 
Oregano
tomaten, pizza's
 
Peterselie
dressings, bouillons, soepen, vis, eieren, marinades
 
Rozemarijn
tomaten, varkensvlees, marinades
 
Salie
kalfsvlees, lamsvlees, salades
 
Tijm
bouillons, soepen, lamsvlees, marinades



Heerlijke recepten met Solo en verse kruiden in de hoofdrol?