Artikel *** (1 stem)

Inspirerende gerechten voor de feestdagen

Eindejaar. Een tijd van delen en van samenzijn. Jeroen De Pauw en Gaëtan Colin bedachten daarom samen enkele eenvoudige feestrecepten met verrassende combinaties. Want wonderlijke smaakduetten, daar gaat het om. Je vindt alle recepten in het gratis minimagazine Culinaire Ambiance. Maar laat je hier al eens inspireren.

Tapas zijn altijd top

Weet je nooit goed te kiezen tussen verschillende smaken? Dan zit je goed met tapas! En jij niet alleen. Want ook je gasten kunnen zo zelf hun favorieten uitkiezen. Een perfect voorgerecht om je avond mee te beginnen.

Wist je trouwens dat tapas bijna synoniem is voor delen en gezelligheid? Ze zijn ook meestal snel klaar. Dus zo kan heb ook jij meer tijd om mee te genieten van de avond.

Zin gekregen in tapas? Met deze recepten kan je al aan de slag!

Kom verrassend uit de hoek met Belgische seizoensproducten

Je hoeft voor eindejaar geen speciale of exotische ingrediënten te kiezen. Met eenvoudige Belgische producten van het seizoen kan je ook heel feestelijke en verrassende gerechten maken. Creatief, vol smaak, niet te prijzig en kraakvers! Je hoeft het niet altijd zo ver te zoeken.

Kies in december voor deze ingrediënten:

Groenten
Aardappel, andijvie, groene selder, groene kool of savooikool, knolselder, paddenstoel, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, schorseneren, spruiten, ui, veldsla, witloof, witte kool, wortel.

Fruit
Appel, banaan, kiwi, mandarijn, mango, peer, pompelmoes, sinaasappel.

Vlees
Bosduif, wilde eend, fazant, hert, everzwijn, haas.

Serveer op basis van deze ingrediënten onder andere de volgende wonderlijke smaakduetten:
- Kwartel met groene kool, spekjes en aardappel
- Bonbon van sinaasappelcrème

Laat de feesten maar beginnen!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)