Gebakken kwartel met groene kool, spekjes en aardappel
Geef score
Porties

- 500 g vastkokende aardappelen
- 250 g gezouten spek
- 1 groene kool
- enkele klontjes Solo
- peper en zout
- 1 sjalot
- 1 blad laurier
- 0.5 l kalfsfond
- 2.5 dl witte porto
- 8 halve ontbeende kwartels
- Schil de aardappelen, snij ze in fijne dobbelsteentjes en kook ze gaar in kokend gezouten water.
- Snij het spek en de groene kool in fijne reepjes. Bak de spekjes krokant in wat Solo en voeg er daarna de gekookte aardappelblokjes en de gesnipperde kool aan toe.
- Stoof alles samen lekker gaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
- Snipper de sjalot en stoof die aan in een klontje Solo. Voeg er het laurierblad, de kalfsfond en de porto aan toe. Laat alles goed doorkoken totdat het ingekookt is.
- Werk de saus af met een klontje Solo en mix ze goed met een staafmixer.
- Bak de kwartels 4 minuten aan beide kanten lichtroze in een hete pan met Solo. Omwikkel ze met zilverpapier en laat ze zo enkele minuten rusten in de oven.
