Artikel *** (2 stemmen)

Heerlijk winterse recepten voor tijdens het wildseizoen

  • 1 reactie
  • 22 keer bewaard
  • 32 148 keer bekeken

Kijk je elk jaar reikhalzend uit naar het nieuwe wildseizoen? Dan is nu je culinaire topmoment van het jaar aangebroken.

Hert, fazant, everzwijn, haas,... het aanbod is rijk en gevarieerd. Maar omdat er slechts tijdens een korte periode van het jaar op wild gejaagd mag worden, is het niet altijd beschikbaar. En hoewel er in principe het hele jaar door ingevroren wild te koop is, geven we toch de voorkeur aan vers vlees uit het jachtseizoen (voor de meeste soorten is dat van midden oktober tot begin januari).

Wild op je weekmenu? Waarom niet...

Traditioneel is wild onlosmakelijk verbonden met verfijnd koken, culinair genieten en gezelligheid. Daarom associëren we wild vaak nog met sjieke feestdiners. Maar toch eist het steeds vaker zijn plaatsje in onze dagelijkse keuken op.

Wild heeft doorgaans een uitgesproken smaak. Daarom heeft dit natuurproduct vaak weinig extra smaakmakers nodig om er een heerlijk, smaakvol gerecht mee te bereiden. Door de juiste combinaties te maken en de bereiding goed te plannen, kan je in relatief weinig tijd de lekkerste wildschotels klaarmaken.

Wij zochten voor jou deze 20 originele en overheerlijke wildrecepten uit, waarmee je zowel op je feesttafel als doordeweeks gegarandeerd succes oogst...

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door corthals-1-Solo op 24 april 2016 om 18u57

ik lust wel dat gerecht . maar ik eet wel normaal want als je wild eet dan bekijken de ,mensen je van , zie nu . eerlijk .