Artikel **** (4 stemmen)

Heerlijk brunchen met Pasen

Kijk jij net als wij uit naar Pasen? Na het eitjesrapen samen met de hele familie genieten van een uitgebreide brunch met zoet en hartig lekkers. Heerlijk! Solo verklapt hoe je naast een smeuïge omelet of een roerei nog zóveel meer heerlijke brunchgerechtjes met kakelverse eitjes op tafel tovert.

Samen aan tafel met Pasen

Pasen is echt zo’n feestdag waar wij altijd naar uitkijken…  Eerst op eitjesjacht met de kinderen, neefjes en nichtjes, tot alle bloemperkjes en struiken uitgekamd zijn. En daarna samen aan tafel met de hele familie om te genieten van een uitgebreide brunch. Zalig…

Heb jij zin om dit jaar ook een brunch bij jou thuis te organiseren? Stel alvast een korte planning op en maak een lijstje van de gerechten die je op tafel wilt zetten. Hou er bij je menu rekening mee dat je de tijd tussen het ontbijt en lunch moet overbruggen. Daarom is een goede mix van warme en koude, hartige en zoete gerechten ideaal. Eieren mogen uiteraard niet op het appel ontbreken: gebakken, gepocheerd, gekookt, als omelet, pannenkoek of soufflé… voor elk wat wils. Kies daarnaast lekkers dat typisch is voor de lente, zoals knapperige primeurgroentjes en zelfgemaakte confituur van seizoensfruit. En laat je zeker inspireren door onze makkelijke recepten voor vrolijk paasgebak. De zoetekauwen in je familie zullen er zeker van smullen!

Maak je tafel klaar voor een prachtige paasbrunch

En hoe zorg je er nu voor dat al die heerlijke brunchgerechtjes helemaal tot hun recht komen? Met een paar attributen tover je in geen tijd een gezellige paassfeer op tafel.

  • Rol je fleurigste tafellaken uit, in zonnig geel of grasgroen (heb je er eentje met vrolijk paasmotief? Doén!). Stem daar je servetten op af en je hebt de perfecte basis!

  • Met echte krokussen, narcissen, blauwe druifjes of tulpen haal je écht de lente in huis.

  • Heb je een grote vaas in huis? Snoei dan een paar kronkelige takken uit je tuin of een stukje groen in je buurt Prik een 16-tal eitjes in aan de boven- en onderzijde en blaas de inhoud eruit in een kom (daar bak je straks een mega-omelet of roerei mee voor je brunch). Beschilder de eitjes — of beter nog: laat je kinderen hun creativiteit botvieren — in heldere tinten en bevestig er een lintje aan. Zet je paastakken in de vaas en hang er de versierde eitjes in. Afwerken kan met kleurig lintjes en papieren paasbloempjes.

  • Koop verschillende kleuren paaseiverf en doop er hardgekookte eieren in, tot de helft.
    Schrijf met een gouden viltstift de naam van een tafelgast op de onbeschilderde kant.
    Een supertof alternatief voor het klassieke naamkaartje!

  • Strooi nonchalant wat kleine chocolade-eitjes in gekleurde zilverfolie rondom je borden. Eetbare tafeldecoratie die voor een speels effect zorgt én de snoepers pleziert.

Dit zijn maar enkele van de vele mogelijkheden om je tafel paasklaar te maken. Laat vooral je fantasie de vrije loop en laat je inspireren door deze 10 overheerlijke recepten met ei…

Krijg je maar niet genoeg van eieren?

Hier vind je nog meer lenterecepten waarin eitjes het mooie weer maken…

Andere Solo-leden over dit artikel (0)