Hoe je 't ook draait of keert: chocolade blijft een van de populairste ingrediënten bij thuisbakkers. Logisch ook, want chocoladetaart is meestal zó onweerstaanbaar lekker, dat het verdraaid moeilijk is om er géén tweede stuk van te nemen. Maar chocolade is niet alleen superlekker als bakingrediënt op zich, je kan er ook fantastisch mee combineren. Zo smaakt de combinatie van vers fruit en donkere chocolade overheerlijk in taart. Chocolade en verse munt? Superlekker én goed voor de spijsvertering. Of wat dacht je van een glazuur van pure chocolade afgewerkt met enkele korreltjes grof zeezout? Een echt smaakbommetje in de mond!

Cacao bevat alkaloïden. Die maken van je chocolade een natuurlijk feel-goodingrediënt. Het is dus niet alleen een overheerlijke smaakmaker in je taart of cake - je wordt er ook nog 's lekker happy van! Met deze 5 makkelijke recepten voor chocoladetaart kan je thuis zelf aan de slag. Maar opgelet: ze bakken én eten kan verslavend zijn…