Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
afternoon tea

Chocoladetaart met peren

Niemand die nee zegt tegen deze chocoladetaart met peren. En bovendien: wedden dat je bijna alle ingrediënten al in huis hebt? Laten we er meteen aan beginnen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties12 porties
goedkoop
nagerecht
overig europees
gebak
recipe image Chocoladetaart met peren
  • 150 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 4 peren
  • bloemsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  1. Splits de eieren en klop de dooiers op met 100 g suiker tot een luchtige lichtgele massa. Roer er het cacaopoeder, het water en de Solo Vloeibaar onder.
  2. Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevig schuim. Spatel de bloem en het eiwit afwisselend in kleine porties onder het deeg.
  3. Pel en snij de peren in stukken en dan in waaiers.
  4. Giet het deeg in een bakvorm van 24 cm diameter en schik de peren op het deeg en druk ze er lichtjes onder.
  5. Schuif de taart in een op 200° voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
Maak je deze chocoladetaart met peren, smeer je bakvorm dan in met wat boter en bloem. Dan krijg je je taart er makkelijk uit (tenzij je een bakvorm met anti-aanbaklaag gebruikt).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.