Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Witlof-citrussalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
bijgerecht
Belgisch
Vegetarisch
recipe image Witlof-citrussalade
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 grapefruit
  • 2 sinaasappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen
  • zout, peper
  1. Maak de witlof schoon en trek de blaadjes los. Snijd de venkelknol in ragfijne plakken. Houd het venkelgroen achter. Schil de grapefruit en de sinaasappels dik, zodat er geen wit meer te zien is. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang uitlekkend sap op.
  2. Voeg aan het citrussap de olijfolie en naar smaak het sap van 0.5 à 1 limoen toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Meng venkel en witlof met de dressing en schik alles op een brede schaal. Garneer met de citruspartjes en het venkelgroen.
Lekker met varkensfiletlapjes met tijm en gebakken aardappelplakjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.