use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stoofpeertjes met bessensap
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoofpeertjes met bessensap

Stoofpeertjes met bessensap

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 125 g suiker
  • 1 flesje rode bessensap
  • aardappelmeel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.
  2. Neem een pan waarin de peertjes allemaal nét passen. Los in de pan eerst de suiker op in het rode bessensap. Zet de peertjes rechtop tegen elkaar aan in de pan en vul aan met zoveel water dat ze net onderstaan.
  3. Stoof de peertjes op laag vuur gedurende ongeveer 1,5 uur. Neem ze uit de pan en zet ze in een schaal. Roer een beetje aardappelmeel los met wat water en bind hiermee het stoofvocht. Lepel het sap over de peertjes.
Lekker bij kalkoen of hazenrug en beetgare spruitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.