use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Witlof-citrussalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Witlof-citrussalade
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 grapefruit
  • 2 sinaasappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen
  • zout, peper
  1. Maak de witlof schoon en trek de blaadjes los. Snijd de venkelknol in ragfijne plakken. Houd het venkelgroen achter. Schil de grapefruit en de sinaasappels dik, zodat er geen wit meer te zien is. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang uitlekkend sap op.
  2. Voeg aan het citrussap de olijfolie en naar smaak het sap van 0.5 à 1 limoen toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Meng venkel en witlof met de dressing en schik alles op een brede schaal. Garneer met de citruspartjes en het venkelgroen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.