use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje gevuld met spinazie, honing en oesterzwammen in trappistennat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje gevuld met spinazie, honing en oesterzwammen in trappistennat

Varkenshaasje gevuld met spinazie, honing en oesterzwammen in trappistennat

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g mager varkensgehakt
  • 30 g Maizena expres voor bruine sauzen
  • 25 g Solo
  • 450 g bladspinazie
  • 3.5 dl trappistenbier
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 eetlepel honing
  • versgemalen peper
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 takken groene selder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de bladspinazie in Solo.
  2. Halveer het varkenshaasje in de lengte om op te vullen, maar niet doorsnijden.
  3. Snijd de oesterzwammen in kleine stukken en bak ze in Solo.
  4. Meng de helft van de bladspinazie met het varkensgehakt, de honing, 5 cl trappistenbier en de gebakken oesterzwammen.
  5. Kruid met de versgemalen peper.
  6. Vul het varkenshaasje met deze mengeling en bindt het dicht
  7. Kruid het vlees, laat het goed bruinen in Solo, maar niet garen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°.
  9. Bak het vlees met de fijngehakte sjalot, wortel ui en selder verder in de oven gedurende 30 minuten.
  10. Haal het vlees uit de braadpan, ontvet de pan en bevochtig met de rest van het trappistenbier.
  11. De helft laten inkoken, passeren door een zeef en op smaak brengen.
  12. Bind de saus met de Maïizena.
  13. Snijd het vlees in medaillons, schik het op een bedje van de resterende spinazie .

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.