alledaagse recepten
Fishsticks met spinaziepuree
Voor deze fishsticks met spinaziepuree maak je de vissticks helemaal zelf! Door het paneerlaagje blijft de vis mooi sappig en krijgen de vissticks een lekker krokant laagje. Samen met een smakelijke spinaziepuree zet je een heerlijke maaltijd voor groot en klein op tafel.
Zelf fishsticks maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte fishshticks. Met een lekkere spinaziepuree erbij verras je iedereen.
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
Porties

Voor de spinaziepuree
- 800 g puree-aardappelen
- 300 g diepvries gehakte spinazie, ontdooid
- 1 el Solo margarine
- 1 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- zout
Voor de fishsticks
- 700 g stevige witvisfilet (schelvis of koolvis)
- 2 losgeklopte eiwitten
- 100 g paneermeel
- 100 g bloem
- 3 el Solo margarine
- Bereid de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water en giet ze af.
- Voeg de Solo en de melk toe aan de aardappelen en stamp ze smeuïg met een pureestamper.
- Voeg de spinazie toe aan de puree en roer goed door. Kruid met wat zout en nootmuskaat. Laat opnieuw lichtjes opwarmen op het vuur. Houd warm.
- Maak de fishsticks. Snijd de vis in lange balkjes van drie centimeter dik. Kruid met peper en zout.
- Zet drie schaaltjes klaar: eentje met witte bloem, eentje met 2 losgeklopte eiwitten en eentje met paneermeel.
- Wentel elk reepje vis eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk goed aan en leg ze op een bord.
- Smelt 3 eetlepels Solo in een braadpan en bak er de fishsticks goudbruin en knapperig in.
- Serveer de krokante fishsticks met de warme spinaziepuree en eventueel wat tartaarsaus.
