hoofdgerecht
Zomerse andijviestamppot
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 1.25 kg aardappels
- 1 kneepje Solo Vloeibaar
- 1 dl melk
- 500 g panklare andijviereepjes
- 2 lente-uien
- 6 zongedroogde tomaten
- Lekker met:
- 500 g gehakt
- 1 el mosterd
- 2 el droog broodkruim
- 1 ei
- 1 el gehakte peterselie
- Snijd de lente-uien in ringetjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met een kneepje vloeibare margarine en de melk. Schep de rauwe andijvie, de lente-uien en de zongedroogde tomaten door de puree. Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.
- Lekker met gehaktballetjes:
- Breng het gehakt pittig op smaak met de mosterd, de peterselie, het ei en het broodkruim en draai er kleine balletjes van. Bak ze in wat vloeibare margarine in 15 - 20 minuten rondom bruin en gaar.
