koken met kinderen
Potje van vleesblokjes, poserende sluimerwtjes en aardappeltjes
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 2 dl sinaasappelsap
- 2 el milde kerriepoeder
- 400 g varkensvleesblokjes
- 250 g sluimerwtjes
- 350 g rijpe tomaten
- 25 g Solo Wikkel
- 700 g voorgekookte krielaardappeltjes
- 0.5 l kippenbouillon (tablet)
- 1 el maïzena
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- Meng het sinaasappelsap met de kerrie. Voeg de vleesblokjes toe en laat minimaal 5 minuten in deze marinade trekken (langer kan ook).
- Maak de sluimerwtjes schoon en snijd de tomaten in partjes.
- Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit de margarine in een hapjes- of stoofpan en bak hierin de vleesblokjes 3 minuten. Voeg de aardappeltjes, de bouillon en de marinade toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in ca. 8 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de sluimerwtjes en tomaat toe en laat het husselpotje in ca. 8 minuten gaar worden.
- Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer door het husselpotje. Laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
