use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zo maak je tiramisu met Lotus speculoos
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zo maak je tiramisu met Lotus speculoos

Zo maak je tiramisu met Lotus speculoos

Recept van romyyke.
Tiramisu met speculoos scoort altijd! Bovendien tover je dit Italiaanse dessert zó uit je mouw. Maak er meteen werk van met dit heerlijke recept.

Recept van romyyke.
Tiramisu met speculoos scoort altijd! Bovendien tover je dit Italiaanse dessert zó uit je mouw. Maak er meteen werk van met dit heerlijke recept.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 125 gram Lotus speculooskoekjes
  • 250 gram mascarpone
  • sterke koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 gram bloemsuiker
  • 2 el amaretto
  • cacaopoeder of Speculooscrumble

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn Leg ze op de bodem van een kom Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu

TIP

Smullen er kinderen mee van jouw tiramisu? Vervang dan de likeur gewoon door wat extra koffie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.