voorgerecht
Spiesje van Noorse Atlantische zalm met courgette, pepers en aubergine
Spiesjes (of brochettejes) zijn altijd lekker als of voor- of hoodgerecht.
Meestal gebruiken we er varkens- of lamsvlees voor. Of kabeljauw of kip.
Met dit receptje maak je nu ook je eigen zalmspiesjes...
Spiesjes (of brochettejes) zijn altijd lekker als of voor- of hoodgerecht.
Meestal gebruiken we er varkens- of lamsvlees voor. Of kabeljauw of kip.
Met dit receptje maak je nu ook je eigen zalmspiesjes...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 16x3x20g zalm van Iglo
- 2 aubergines
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Provençaalse kruiden
- 4 soeplepels Bertolli olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 2 soeplepels balsamicoazijn
- 1 soeplepel sojasaus
- 1 theelepel tabasco
- peper en zout
- Bereiding:Steek telkens een stukje aubergine, courgette, rode en gele peper op een spies, afgewisseld met 3 stukjes zalm per spies.
- Kruid met peper en zout.
- Overgiet met olijfolie (Bertolli) en bak in een grilleerpan.
- Bereid ondertussen de vinaigrette: meng de olijfolie met het citroensap, de balsamicoazijn, sojasaus en tabasco.
- Presenteer een spiesje op een klein bordje en overgiet met wat vinaigrette.
