feestelijk
Ravioli van fondantchocolade, met perenblokjes en vanilleroomijs
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 15 g Solo Vloeibaar
- 15 cl crème anglaise
- 75 g fondantchocolade 70%
- 24 wontonvelletjes
- 1 eierdooier
- 1 peer
- 4 bolletjes vanille-ijs
- enkele muntblaadjes
- aalbessen
Voorbereiding
- Warm de crème anglaise op en laat er de chocoladestukjes geleidelijk in smelten.
- Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.
Bereiding
- Leg 12 wontonvellen op tafel en bestrijk met de eierdooier. Gebruik hiervoor een penseel.
- Schep een flinke theelepel chocolade in het midden van elk vel en bedek met een tweede vel. Druk de boord goed dicht en snij het overtollige deeg weg met behulp van een dresseerring van 32 mm.
- Snij de peer in blokjes en bak 15 seconden in een heel hete pan in Solo Vloeibaar Light.
- Kook de wontonvellen 4 minuten in kokend water.
- Leg ze op een bord, bestrooi met de perenblokjes en werk af met een bol vanille-ijs.
- Versier met muntblaadjes en aalbessen.
