Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Omelet Vesuvius

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding15 min
  • Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
  • Porties8 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
gemiddelde moeilijkheid
recipe image Omelet Vesuvius
  • 250 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 5 eiwitten (bewaar een mooi half schaaltje voor het serveren)
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g suiker
  • 1 dl water
  • scheutje sinaasappellikeur
  • 2 bakken
  • 1 cake
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 2 bakken Fermette ijs Volle Melk
  • mixer, kwastje
Voorbereiding
  1. Kook in een pan de kristalsuiker met het water tot een heldere siroop (van 121ºC op de suikerthermometer). Mix intussen de eiwitten stijf en spatel hier de poedersuiker door. Voeg al mixend de hete suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf mixen tot het schuim taai en afgekoeld is.
Bereiding
  1. Maak de dressing: Kook in een pannetje een suikersiroop van de suiker met 1 dl water. Meng de likeur erdoor. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Haal het ijs uit de bakken en stapel het op een serveerschaal op elkaar. Bedek het ijs aan alle kanten met schijfjes cake en bestrijk de cake met een kwastje met de dressing. Strijk het schuim ruw uit over de cake.
  2. Zet de taart in de hete oven tot het schuim lichtbruin kleurt. Verwarm ondertussen de cognac tot ca. 50ºC en schenk het in een schoongemaakte halve eischaal. Zet het eischaaltje op de taart en steek de cognac aan. Serveer de brandende omelet Vesuvius direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.