feestelijk
Grand-lovedessert voor 2
- Fruitsaladespiesje met kaneel
- Chocoladebonbon in een glaasje
- Maple-milkshake met 2 rietjes
- Aardbeienijs met Valentijnskoekjes
- Fruitsaladespiesje met kaneel
- Chocoladebonbon in een glaasje
- Maple-milkshake met 2 rietjes
- Aardbeienijs met Valentijnskoekjes
Geef score
Kooktijd20 min
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 50 g pure chocolade
- 60 ml light room
- 60 ml
- 1 tl oploskoffie
- 150 g verse fruitsalade
- 0.5 tl kaneel
- 0.5 tl geraspte citroenschil
- 2 bolletjes Fermette vanilleijs
- 2 bolletjes Fermette aardbeienijs
- 1 dl karnemelk
- 4 el ahornsiroop
- 1 Valentijnkoekjes*
- Extra:
- 2 kleine hoge glaasjes
- 2 kleine rietjes
- 2 houten of metalen spiesjes
- Breek de chocolade en laat in een pannetje met de light room en de oploskoffie op een laag vuur smelten. Roer het mengsel glad en verdeel het over de 2 kleine glaasjes. Laat afkoelen (niet in de koelkast!).
- Rijg de stukjes fruit aan de 2 spiesjes en bestrooi ze met de kaneel en de geraspte citroenschil.
- Mix met een staafmixer of handmixer het vanille-ijs met de karnemelk en de ahornsiroop gedurende 2 minuten vlak voordat het gegeten wordt. Schenk de milkshake in het groter glaasje en zet er 2 rietjes in.
- Zet de milkshake op een groot bord. Zet de kleine glaasjes met de chocolade ernaast. Leg de fruitspiesjes ertussen en schep er 2 bolletjes aardbeienijs bij. Steek de Valentijnkoekjes in het ijs. Geef er 2 lepeltjes bij.
- * Koop hartvormige Valentijnkoekjes kant en klaar of maak ze zelf van bladerdeeg dat je voor het bakken met suiker en kaneel bestrooit.
