use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Grand-lovedessert voor 2
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Grand-lovedessert voor 2

Grand-lovedessert voor 2

- Fruitsaladespiesje met kaneel
- Chocoladebonbon in een glaasje
- Maple-milkshake met 2 rietjes
- Aardbeienijs met Valentijnskoekjes

- Fruitsaladespiesje met kaneel
- Chocoladebonbon in een glaasje
- Maple-milkshake met 2 rietjes
- Aardbeienijs met Valentijnskoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 50 g pure chocolade
  • 60 ml light room
  • 60 ml
  • 1 tl oploskoffie
  • 150 g verse fruitsalade
  • 0.5 tl kaneel
  • 0.5 tl geraspte citroenschil
  • 2 bolletjes Fermette vanilleijs
  • 2 bolletjes Fermette aardbeienijs
  • 1 dl karnemelk
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 Valentijnkoekjes*
  • Extra:
  • 2 kleine hoge glaasjes
  • 2 kleine rietjes
  • 2 houten of metalen spiesjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de chocolade en laat in een pannetje met de light room en de oploskoffie op een laag vuur smelten. Roer het mengsel glad en verdeel het over de 2 kleine glaasjes. Laat afkoelen (niet in de koelkast!).
  2. Rijg de stukjes fruit aan de 2 spiesjes en bestrooi ze met de kaneel en de geraspte citroenschil.
  3. Mix met een staafmixer of handmixer het vanille-ijs met de karnemelk en de ahornsiroop gedurende 2 minuten vlak voordat het gegeten wordt. Schenk de milkshake in het groter glaasje en zet er 2 rietjes in.
  4. Zet de milkshake op een groot bord. Zet de kleine glaasjes met de chocolade ernaast. Leg de fruitspiesjes ertussen en schep er 2 bolletjes aardbeienijs bij. Steek de Valentijnkoekjes in het ijs. Geef er 2 lepeltjes bij.
  5. * Koop hartvormige Valentijnkoekjes kant en klaar of maak ze zelf van bladerdeeg dat je voor het bakken met suiker en kaneel bestrooit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.