use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoenfilet uit de oven met gepocheerde peer, veenbessen en Pommes Duchesses

Kalkoenfilet uit de oven met gepocheerde peer, veenbessen en Pommes Duchesses

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 4 halve peren op siroop
  • 100 g veenbessen
  • 40 g suiker
  • 4 dl kipbouillon
  • 750 g Pommes Duchesses
  • 1 kleine wortel
  • zout
  • 800 g kalkoenfilet
  • 1 eetlepel Extra Vergine olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • 1 dl madeirawijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie en de Solo in een pan en kleur de kalkoenfilet rondom bruin.
  4. Plaats het vlees in een ovenschaal en gaar het afhankelijk van de dikte in de oven.
  5. Snij de ui en de wortel fijn en voeg ze halverwege de baktijd bij de kalkoen.
  6. Stoof de veenbessen met de suiker gedurende 10 minuten.
  7. Let erop dat ze heel blijven tijdens het koken.
  8. Haal het vlees uit de oven.
  9. Blus de schotel met de madera, voeg de bouillon toe en kook in tot een lichtgebonden saus.
  10. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  11. Frituur de Pommes Duchesses.
  12. Warm de peren op in een klein beetje van de siroop die erbij zit.
  13. Vul de peren met de veenbessen.
  14. Snij het vlees in dunne plakjes en verdeel het over de borden.
  15. Schik de gevulde peren en de Pommes Duchesses op de borden.
  16. Giet de saus over het vlees.
  17. Gebruik een takje groen om te garneren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.