Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Begin met de guacamole. Lepel de avocado’s uit en plet in een kom het vruchtvlees grof met een vork. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Voeg ze toe aan de avocadopuree en roer goed.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en voeg ze bij de guacamole. Pel en versnipper de sjalot, pel en pers het teentje knoflook en voeg alles toe aan de guacamole. Voeg een eetlepel olijfolie toe en roer alles goed door.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper, versnipper hem en voeg hem toe aan de guacamole. Kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper, cayennepeper en grof zeezout.
Pers ten slotte de limoen en voeg het sap toe aan de guacamole. Hak de blaadjes van het bosje koriander fijn en roer ze door de guacamole. Zet koel terwijl je de tortilla’s bereidt.
Bereid de tortilla’s. Pel de rode ui en snijd hem in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met zwarte peper, paprikapoeder en zout. Verhit de Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de rode ui een minuutje in. Voeg de kipreepjes toe en bak ze goudbruin en gaar.
Leg op elke tortilla een portie kip, drie eetlepels maïs en twee eetlepels Mexicaanse dipsaus. Bestrooi met geraspte cheddar en rol dicht. Prik elke tortilla vast met een houten tandenstoker.
Borstel de tortilla’s in met wat Solo vloeibaar. Grill de tortilla’s een tweetal minuten aan elke kant op de barbecue, tot ze lekker krokant zijn en de cheddar begint te smelten. Serveer de gegrilde tortilla’s met een portie van de gekoelde mango-guacamole.
Tip! Leg de pitten van de avocado's in de guacamole, dan verkleurt deze minder snel.