use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Frangipanetaart met vruchtenbereiding van kersen en blauwe besjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Frangipanetaart met vruchtenbereiding van kersen en blauwe besjes

Frangipanetaart met vruchtenbereiding van kersen en blauwe besjes

Gepost door Effi

Gepost door Effi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • Voor het kruimeldeeg:
  • 125 g bloem
  • 125 g Maïzena
  • 1 eidooier
  • 50 ml ijskoud water
  • 1 snuifje zout
  • 125 g koude Solo
  • Voor de vulling:
  • Effi vruchtenbereiding met kersen
  • 200 g Solo
  • 100 g bloemsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g amandelpoeder
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 limoen
  • 100 g donkere chocolade
  • 2 el geschaafde amandelen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het kruimeldeeg. Zeef de bloem en de Maïzena in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe er een eidooier in en voeg 50 ml ijskoud water en een snuifje zout toe. Snijd met een mes 125 g koude Solo in kleine blokjes en kruimel ze er met je vingertoppen door. Meng met je handen en vorm een bol van het deeg. Rol het deeg in plasticfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast. Rol het deeg uit voor gebruik.
  3. Leg het vel kruimeldeeg in de taartvorm of vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereidng met kersen.
  4. Meng de suiker met het amandelpoeder. Klop de Solo zacht en roer er één ei en de helft van het amandelsuikermengsel door. Voeg de rest van de eieren en het amandelsuikermengsel toe. Zeef het bloem/Maïzena-mengsel hierboven en roer goed door. Werk af met wat geschaafde chocolade en zeste van limoen. Verdeel de vulling over de taartbodem en werk af met de blauwe besjes. Bak de taart af in de oven – de baktijd is afhankelijk van de grootte van de bakvorm en kracht van de oven. Reken ongeveer 30 à 40 minuten.
  5. Je kan de taart nog afwerken met geroosterde amandelschilfers en geschaafde chocolade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.